Ajánlott cikkek és könyvek

Könyvtár

Ajánlott cikkek

 

Dornfeld László: A kibertér szabályozási modelljei Európában. in: Antalík Imre (szerk.): “Térerő – Erőtér”: Tanulmányok a Kárpát-medencei geopolitikai konferencia előadásaiból. Selye János Egyetem: Komárom, 2019. pp. 44-48.

A kibertér szabályozási modelljei Európában

A napjainkban zajló negyedik ipari forradalom, az ipar 4.0 idején a technológiák és az alkalmazások fejlesztése rohamléptekben halad, ami jelentős társadalmi és technológiai hatásokkal jár. A legtöbb társadalmat felkészületlenül érte ez a gyors ütemű fejlődés. Az adatrobbanás adta lehetőségek kiaknázásához fejlesztenünk kell tudásunkat, kreativitásunkat. A vállalati fejlődés számára elérkezett a Big Data-adatelemzési technológia, és a dolgok internete (Internet of Things – IoT) következtében hatalmas adatállományok keletkeznek. Az új eredmények átformálják a vállalkozások munkaerőigényét, a munkakörök tartalmát, miközben új szakmák születnek, mások eltűnnek. A Big Data-módszer alkalmazásával adattudósok készítenek előrejelzéseket.

A Big Data-adattudós és a területi statisztika

Magyar Könyvvizsgálói Kamara Kiadványa  “Adatbányászati eszközök a könyvvizsgálatban“, szerkesztője Barsy Miklós kutatónk.

Adatbányászati eszközök alkalmazása a könyvvizsgálatban.

Ajánlott Könyvek

 

Geopolitikai Tanács Alapítvány Műhelytanulmányok 2016/1 szám

A virtuális tér geopolitikája

Budapest, 2016.

Aki uralja az info-kommunikációs termékek és szoftverek gyártását (kiemelten ezek standardizálását, fejlesztését), valamint az adatok továbbítását, és archiválását, az uralja a kiberteret. Aki uralja az emberek figyelmét, az uralja a virtuális teret. Aki uralja a kiberteret és a virtuális teret, az uralja a Földet.

(PINTÉR, István (2016) A virtuális tér geopolitikája. In: PINTÉR, István: A virtuális tér geopolitikája. Geopolitikai Tanács Műhelytanulmányok, Budapest, 2016/1. p. 287.HU ISSN 1788-7895.ISBN 978-963-9816-34-3)

 

 

 

UA-178010519-1